Top

Barr & Stroud Savannah 12x56 ED

  • Barr & Stroud Savannah 12x56 ED
  • Barr & Stroud Savannah 12x56 ED
  • Barr & Stroud Savannah 12x56 ED
  • Barr & Stroud Savannah 12x56 ED
359,00
per stuk
Verwachte levertijd: 1 dag


Barr & Stroud Savannah 12x56 ED

Savannah Serie met ED-glas - Extra-low Dispersion 
ED-glas (Extra-low Dispersion) is ontwikkeld door optische ontwerpers en glasspecialisten en wordt toegepast bij de betere verrekijkers. Dit glas biedt een superieure scherpte en kleurcorrectie door chromatische aberratie zo effectief te beperken dat dit niet meer zichtbaar is in de kijker. De chromatische aberratie is een bepaald soort beeld- en kleurscheiding (dispersie) die optreedt wanneer lichtstralen van verschillende golflengten optisch glas passeren. Dit kan het beste als volgt worden omgeschreven: als de drie kleuren waaruit wit licht bestaat (rood, blauw en groen) een lens passeren, worden ze gescheiden, waardoor de drie stralen mogelijk niet op de juiste plaats weer bij elkaar komen en zo geen scherpe afbeelding meer vormen.


ED-glas voorkomt deze scheiding (dispersie) van licht en levert zo scherpere beelden op. De Barr & Stroud Savannah ED serie maakt gebruik van speciaal ontwikkeld ED glas dat alle voordelen, maar niet de nadelen van glas op basis van calciumfluoride biedt. Op basis van deze vernieuwing ontwikkelde Barr en Stroud een soort  ED-glas ddat uitermate geschikt is voor verrekijkers. Ze bieden een ongelooflijke briljantie, scherpte en contrast, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden.
Als je eenmaal door een kijker met ED glas hebt gekeken wil je niets anders meer. 

GROOTHOEK  - 10 Jaar garantie

Deze nieuwe kijkers uit de Barr & Stroud Savannah serie worden ook door de professionele gebruikers goed gewaardeerd. Dankzij de phasecoating op het goede BAK-4 optiek en de multi coating op alle overige lensdelen hebben ze een zeer contrastrijke beeldweergave, waarmee u tot in het kleinste detail uw onderwerp kunt bestuderen.

Voor deze Savannah 12x56 is geen afstand te ver. Wat een krachtig beeld komt hier naar binnen! Met deze 12x vergroting, in combinatie met het heldere 56mm objctief gaat de wereld voor je open en ontdek je dingen die je voorheen niet voor mogelijk hebt gehouden. Het optiek is vervaardigd van de beste glassoorten en is ook nog eens voorzien zijn van de meest optimale coatinglagen. Ideaal voor bewaking, jacht of observeren van herten en reeën. Met zijn hoge gewicht en sterke vergroting moet je wel stevig in de hand zijn, anders is een statief aan te raden.

De Barr & Stroud kijkers uit de Savannah serie hebben evenals de Sierra serie een stevige, robuuste en met sterk rubber beklede behuizing met daar binnenin een briljant BAK-4 optiek die voorzien zijn van een Phase coating. Het overige optiek is fully multi coated, waardoor in combinatie met de phasecoating de optische prestaties verbluffend zijn. Alle modellen zijn met nitrogeengas gevuld en daardoor waterdicht gedurende 3 minuten op een diepte van 1.5 meter, dus tijd genoeg om ze zonder schade te redden als ze per ongeluk in een plasje of poel vallen. Ze zijn voorzien van een degelijk stukje techniek dat direct merkbaar is als u aan het soepel lopende scherpstelwiel draait. Voor de nogal barre omstandigheden van ons regenachtige klimaat is hij een perfecte reispartner, die dan ook jaar na jaar optimaal zal presteren. Met de metalen twist-up oogschelpen zijn de kijkers ook goed te gebruiken voor brildagers. Met een dioptri oogcorrectie  op het oculair van +4 tot -4 kunnen ze op bijna alle ogen ingesteld worden.De kijker kan op een oogbreedte ingesteld worden van 56mm tot 74mm. Ze worden geleverd inclusief: luxe draagtas, luxe draagriem, oogbeschermkappen en regendeksel. De kijker heeft in het midden voorin de brug een statiefaansluiting, waardoor hij met behulp van een statiefadapter op elk willekeurig camerastatief geplaatst kan worden.

Review:
http://www.bestbinocularsreviews.com/barr & stroud binoculars

Kenmerken:
* Phasecoating op de BAK-4 dakkant prisma's
* Fully multi coating op overige lensdelen
* Grote fijn instelknop met antislip bekleding
* Waterdicht  getest op 1.5meter tot 3 minuten
* Met stikstof gevuld
* Metalen twist-up oculairen
* Lichtgewicht Poly Carbonate behuizing met sterke rubber bekleding
* Frontlens bestaat uit 3 delen
* Oculairlens bestaat uit 4 delen
* Oogafstand oculair tot lens 16mm
* Geschikt voor brildragers
* Oculair dioptri instelling +4 tot -4
* Centraal geplaatste oculair dioptri instelling
* Statiefaansluiting

Leveringsomvang:
• Verrekijker Barr & Stroud Savannah 12x56 ED
• Hoogwaardige tas
• Luxe Draagriem
• Lensdoppen
• Regendeksel

Specificaties:
 Optisch design BAK-4 Dakkant
 Coating van het optiek Phase coating +Fully multi coated
 Pupiluittrede 4.7mm
 Vergroting 12
 Objectief lensdiameter 56 mm
 Lichtsterkte 22,09
 Schemergetal 25,92
 Body materiaal / kleur Groen rubber
 Afmetingen 163x148x66mm
 Totaal gewicht (zonder verpakking) 1064gram
 Scherp te stellen vanaf 3 meter
 Waterdicht Ja, 3 minuten op 1.5 meter diepte
 Gas gevuld Ja, stikstof
 Eye relief (afstand oculair tot lens) 16mm
 Gezichtsveld op 1000 meter 96m
 Garantie 10 jaar

Artikelnummer: 21621257
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code