Top

Bresser Spotting Scope Dachstein ED/APO 20-60x80

  • Bresser Spotting Scope Dachstein ED/APO 20-60x80
  • Bresser Spotting Scope Dachstein ED/APO 20-60x80
  • Bresser Spotting Scope Dachstein ED/APO 20-60x80
939,00
per stuk
Verwachte levertijd: 1 dag


Bresser Spotting Scope Dachstein ED/APO 20-60x80

De nieuwe toplijn van Bresser spotting scopes!

Deze 20 tot 60 x vergrotende spotting scope is in alle opzichten een lust voor het oog! De 80mm grote frontlens is gemaakt van corrigerend ED/APO-glas en is volledig multi gecaot, met verschillende, speciaal door Bresser ontwikkelde, multi coatinglagen. Deze speciale coating zorgt voor een optimale lichttransmissie en natuurgetrouwe, kleurechte weergave met een hoog contrast en ragscherpe beelden.

ED-APO of Fluorite glas kenmerken:
ED = Extra-low Dispersion lenzen worden geproduceerd onder een speciaal proces en verminderen het zogenaamde secundaire spectrum tot een minimum. Apochromatische ED lenzen ofwel fluorite glas zorgt voor een maximale lichttransmissie van wel 99% dus voor een helderder beeld. Het kontrast is hoog en daardoor zijn de details nog beter zichtbaar en het geeft een veel scherper beeld dan gewoon glas. Fluorite heeft een kenmerk dat het een ongelooflijk lage dispersie heeft met superachromatische eigenschappen, dus vage kleuren worden volledig geëlimineerd de zogenaamde kleurschifting wordt met gebruik van deze lenzen bijna volledig geelimineerd. Het gaat bij waarnemingen van bepaalde onderwerpen (b.v. vogels) op grote afstanden vooral om details. Dat is eigenlijk een van de belangrijkste eigenschappen van de APO Dachstein telescoop. Echt een must voor de ware hobbyist!

Scherpstelling:
De scherpstelling geschiedt via een uiterst soepel lopende duo scherpstelknop met een groffe scherpstelling en een 1:10 fijnscherpstelling. Het onderwerp kan hierdoor met een fingertouch, haarscherp in beeld worden gebracht. Er kan scherpgesteld worden vanaf 7 meter tot oneindig.

Body:
De body is gemaakt van sterk rubberized ABS materiaal.De behuizing is volledig waterdicht en met nitrogeen gas gevuld, waardoor er ook bij regenachtige of vochtige omstandigheden het glas niet van binnenuit beslaat. In het midden van de  body zit een sterke metalen ring met statiefaansluiting. Deze ring kan losgedraaid worden, waardoor de body in elke gewenste "kijkpositie" weer vasgezet kan worden, zodat u ook b.v. vanuit de auto een makkelijke inkijk heeft. Dankzij de universele statiefaansluiting kan deze spotting scope op elk camera statief gezet worden. 

Vergroting:
Met het traploos instelbare oculair kan de vergroting naar behoefte en variabel van 20x tot 60x ingesteld worden. Dit houdt in dat  bij een vergroting van 60x een onderwerp dat op ongeveer 300 meter afstand staat, gezien wordt als op 5 meter met het blote oog.

Digiscoping:
Ze zijn ook geschikt voor digiscoping. Met behulp van de # 49-14910 digitale camera adapter de Luxe kan de digitale camera achter de body geplaatst worden. Bijna elke digitale camera of compacte camcorder kan hiervoor worden gebruikt.

Paraattas:
De spotting scope wordt in en fraaie paraattas geleverd, waarmee u direct  en snel de scope in gebruik kunt nemen en tijdens het gebruik ook nog de nodige bescherming biedt.

Algemeen:
Spotting scopes met deze specificaties vallen in de hoogste categorie en worden veelal gebruikt door enthousiaste ornithologen, jagers, natuurliefhebbers en vogelspotters. De prijzen van de Bresser Dachstein spotting scopes liggen echter uiterst concurrerend in de markt  en kosten slechts een fractie van vergelijkbare modellen van andere leveranciers.
Dus echt een aanrader...   een kijker voor het leven!

Leveringsomvang:
• Bresser Dachstein ED/APO 20-60x80 Spotting Scope
• Paraattas (tas kan om de scope blijven tijdens het kijken)
• Draagriemen
• Lensbeschermdoppen
• Handleiding

Specificaties:
 Optisch design Porro
Lens ED/APO Fluorite
 Coating van het optiek Volledig multi gecoat
 Prisma's BaK-4
 Vergroting 20x-60x
 Objectief lensdiameter 80 mm
 Lichtsterkte 16,00
 Schemergetal 69,28
 Gezichtsveld op 1000 meter afstand 37 m
 Afmetingen 477x110x180 mm
 Totaal gewicht (zonder verpakking) 4200 gram
 Scherp te stellen vanaf 8 meter
 Waterdicht Ja
 Garantie 2 jaar

Artikelnummer: 4325000
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code